baf03

Mijlpaal bij de bouw van samenkomstzaal in Bafoussam

In de zomer van 2020 is een enthousiaste groep jonge mensen in Bafoussam, Kameroen, begonnen met de bouw van hun kerkgebouw. Hoewel het project nog niet klaar is, heeft in 2021 inmiddels een eerste bijeenkomst kunnen plaatsvinden in het nieuwe gebouw!

“De samenkomstzaal is bijna klaar,” zegt Claude Kue Kamden, voorganger van de christelijke gemeente in Bafoussam. “Er zijn nog wel veel dingen te doen: we zijn bijvoorbeeld nog bezig met de toiletten en de waterafvoer en zuiveringsinstallatie. We kunnen dus nog geen samenkomsten houden voor de hele gemeente, maar tijdens het weekend van 9 en 10 januari kregen we hulp van vrijwilligers uit Yaoundé, en voor die gelegenheid hebben we een eerste bijeenkomst georganiseerd in de nieuwe zaal.”

Christelijke bijeenkomst voor de werkers uit Bafoussam en Yaoundé in de nieuwe zaal.

Gedegen projectorganisatie

Er heerst een feestelijke stemming, vertelt Claude. “De jonge mensen die hier werken zijn blij dat ze onderdeel zijn van dit project. God heeft ons met deze zaal een prachtig juweel gegeven, onze harten lopen over van dankbaarheid voor Jezus!”

Stichting Zending Wereldwijd ondersteunt dit project financieel. De secretaris vertelt: “Het project verloopt echt heel voorspoedig. De jonge mensen in Bafoussam hebben vol geestdrift de bouw op zich genomen, en vanuit BCC South Africa worden zij ondersteund door een gedegen projectorganisatie.”

De zendingsstichting onderhoudt intensief contact met het projectteam in Kameroen. “Onze stichting wordt buitengewoon goed op de hoogte gehouden door het projectbureau dat de bouw begeleidt. Wekelijks is er contact tussen onze voorzitter en leden van het projectbureau in Zuid-Afrika. Ook hebben wij als stichting toegang tot hun projectsoftware waaruit we informatie krijgen.”

Er is voor een feestelijke maaltijd gezorgd tijdens het januariweekend waarin vele vrijwilligers samen de schouders onder het werk zetten.

Vertrouwen voor de toekomst

Justin is enthousiast over de visie om lokale jongeren te betrekken bij de bouw van de kerk, zodat zij praktische en persoonlijke vaardigheden opdoen waar ze later nut van hebben. Deze jongeren krijgen daarnaast ook Bijbelonderwijs, en ze leren om tot hulp te zijn voor hun naaste en een goed rolmodel te zijn voor andere jongeren in hun omgeving. “We zien dat deze visie en aanpak werkt. Dit geeft zoveel vertrouwen voor de toekomst voor ons én Afrika!”

Het duurt nog wel enkele maanden voordat de bouw is afgerond. Dan zal het gebouw worden ingezet voor de bijeenkomsten en het kinder- en jeugdwerk van de christelijke gemeente in Bafoussam. Op termijn zullen er ook christelijke conferenties worden georganiseerd voor de regio, zodat meer mensen het evangelie kunnen horen en samen hun geloof kunnen belijden.

De keuken is een van de projecten die nog verder wordt afgerond.

Samen werken aan de bouw van een septictank.

Lees ook:

Christenen in Kameroen kijken uit naar nieuw kerkgebouw

Comments are closed.